SwissBiHSwissBiH

Dan otvorenih vrata: Fabrika cementa Lukavac ugostila mnogobrojne građane


Autor: Anera

Danas, 7. septembra, uposlenici Fabrike cementa Lukavac u svom zelenom parku ugostili su jedanaesti put zaredom brojne građane i građanke Lukavca i okoline. “Dan otvorenih vrata 2019” je protekao u ugodnom druženju svih generacija u prijateljstvu s prirodom.

Nihad Begić, direktor prodaje i marketinga Fabrike cementa Lukavac, istakao je da je glavni cilj ove već tradicionalne manifestacije da se građani upoznaju sa novitetima i rezultatima djelovanja ove kompanije u proteklom periodu, te da se zajedničkim druženjem ulože dodatni napori za unapređenje životne okoline i pojača briga o prirodi.

“Naš projekt “U prijateljstvu s prirodom”, koji je pokrenut prošle godine, pokazao je odlične učinke, te su reakcije građana, a posebno djece i omladine, više nego pozitivne. Efekti saradnje na ovom projektu sa mnogim školama, obdaništima i eko organizacijama, ne samo u Lukavcu nego i širom BiH, su prvenstveno brojna novozasađena stabla, očišćeni i uređeni prostori od društvenog značaja, projekti reciklaže …“, kazao je Begić.

Uz raznovrsne zabavne sadržaje poput predstave za djecu, mađioničara, džinova na štulama, te brojne sportske aktivnosti i nagrade, posebna pažnja je bila posvećena edukativnim sadržajima. Učenici Osnovne škole „Lukavac Grad“ su promovirali svoj projekat prikupljanja PET ambalaže, dok je udruženje “Eko Život” predstavilo sisteme upravljanja ambalažnim otpadom. Lukavac Cement je organizirao i kreativnu radionicu, na kojoj su uposlenici sa djecom pravili smjese i predmete od cementa i betona.

Fabrika cementa Lukavac d.d. vodeći je proizvođač portland i zidarskog cementa u Bosni i Hercegovini. Od 2001. godine članica je ugledne poslovne grupe Asamer iz Austrije. Svojiminovativnim pristupom, strategijom kontinuiranog ulaganja u najsavremenije tehnologije još 2008. je proglašena najvećom “green field” investicijom i “Najboljim stranim investitorom” u BiH. Svojim odnosom i zalaganjem za očuvanje životne okoline stekla je naziv “Zelena fabrika cementa” koji se temelji na certifikatima ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004, u skladu sa najboljim evropskim praksama i standardima.

 

Izvor: akta.ba

Komentar-Kommentar-Comment