SwissBiHSwissBiH

DHL Express prepoznat kao #1 radno okruženje u Evropi za 2021. godinu


Autor: SwissBiH

DHL Express, svjetski lider u ekspresnoj dostavi, je proglašen najboljim radnim okruzenjem u Evropi na godišnjoj list “Great Place to Work”. Ova nagrada kompanije “Great Place to Work” u saradnji sa “The Economist” Goupaciji odaje priznanje ogromnoj investiciji kompanije u njene uposlenike. DHL Express, koji je prošle godine zauzeo 10. mjesto, značajno je poboljšao svoju predanost radnom okruženju koje je pozitivno i pruža podršku tokom prošle godine.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

“Oduševljeni smo što smo, zajedno sa svojim uposlenicima, uspjeli stvoriti najbolje moguće radno okruženje. Ovo putovanje je zasigurno bilo maraton, a ne sprint – biti prepoznat kao najbolje radno okruženje je rezultat stalnog fokusa na zajedničku izgradnju okruženja koje motivira, cijeni i razvija naše ljude,” rekao je  Alberto Nobis, CEO Europe DHL Express. “Naši uposlenici rade izvrstan posao i pokazali su se da idu korak dalje, naročito u posljednjih 18 mjeseci. Tokom pandemije, omogućili su globalnu trgovinu i podržali zajednice u kojima poslujemo. Njihova motivacija proizilazi iz naše dugogodišnje kulture odavanja priznanja, što se odražava na zadovoljstvo naših uposlenika. Ljudi su u srcu našeg poslovanja.”

DHL Express pridaje veliku važnost vrednovanju rada svojih uposlenika. Zato kompanija ulaže desetine miliona eura godišnje u svoje uposlenike širom svijeta. Brojne inicijative kompanije su posebno prihvaćene: Na primjer, inicijativa “DHL’s Got Heart”, omogućava uposlenima da podrže ciljeve do kojih im je stalo, a program “DHL4her” podržava i ohrabruje žene. Sveobuhvatni program učenja, “Certified International Specialist” (CIS), pruža uposlenima znanje koje im je potrebno za pružanje iznanredne usluge našim klijentima svaki dan. Ovim i drugim inicijativama, DHL kontinuirano poboljšava uvjete rada svojih uposlenih.

“Jasno vidimo važnost ulaganja u naše ljude. Naša vodilja je princip “Povezujemo ljude. Poboljšavamo živote.” (“Connecting People. Improving Lives”) koja se odnosi na naše klijente i naše uposlene,” rekla je Farnaz Ranjbar, Senior Vice President HR Europe, DHL Express. “Za nas je od vitalnog značaja, ne samo prepoznati predanost naših uposlenika, već je i potaknuti. Zahvalnost je veliki motivator i ponosni smo na to kako su se naše inicijative i HR napori razvili i da naši uposleni uživaju u radu sa nama.”

Da bi bili prepoznati kao najbolje radno okruženje u Evropi (“‘Best Workplace in Europe™”), kompanije moraju učestvovati na nacionalnim listama za “Great Place to Work’s Best Workplaces™”. Ovo priznanje se temelji na povjerljivim podacima ankete koji procjenjuju iskustvo uposlenika vezano za povjerenje, inovaciju, vrijednosti kompanije i upravljanje. Kompanije se također ocjenjuju koliko dobro stvaraju iskustvo za sve (“For All™”) na radnom mjestu koje uključuje sve uposlene, bez obzira na to ko su i šta rade. Ove godine, COVID-19 je stavio focus na fizičku i psihičku dobrobit kako za poslodavce, tako i za uposlene.

Najbolje radno okruženje u Evropi (“The Best Workplaces in Europe™”) postavii su novi standard brige za uposlene u različitim industrijama,” rekao je Michael C. Bush, CEO of Great Place to Work®. “Ove kompanije vode tipovi lidera koji se ponose time što podržavaju potrebe svojih uposlenih. Oni stvaraju fleksibilno radno okruženje u kojem svako može napredovati, bez obzira na to ko je i šta radi. Čestitamo najboljim radnim okruženjima u Evropi™ za 2021. godinu.”

Izvor: Akta

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

Komentar-Kommentar-Comment