SwissBiHSwissBiH

Grad Banjaluka se zadužuje za 12 mil KM novom emisijom obveznica


Autor: SwissBiH

Grad Banjaluka kreće u novu emisiju obveznica kojom se planira zadužiti za 12 mil KM, izvještava Indikator.ba.Komisija za hartije od vrijednosti RS odobrila je Gradu Banjaluka prospekt za emisiju obveznica čime su otvorena vrata za objavljivanje javnog poziva investitorima.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

Grad će emitovati putem javne ponude 120.000 obveznica pojedinačne nominalne vrijednosti 100 KM sa rokom dospijeća 10 godina i kamatnom stopom od 4% na godišnjem nivou. Upis i uplata obveznica sprovest će se u dvije tranše.

Grad Banjaluka je krajem maja odlučio ide u restrukturisanje gradskih finansija kao rezultat velikog pada privrednih aktivnosti i posljedično pada javnih prihoda.

– Naše političko opredjeljenje je da ne zaustavljamo kapitalne investicije, zbog toga je predložena odluka o emisiji obveznica od 12 mil KM za kapitalne investicije. Sve ostalo ćemo pokušati nadoknaditi raznim uštedama i restrukturisanjem u budžetu grada kako bi pokušali planirano da iznesemo do kraja godine, nadajući se da će doći od određenog oporavka privrede i da neće situacija biti teška kao što je sada – naglasio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Skupština grada usvojila je rebalans gradskog budžeta u iznosu 147,5 mil KM, koji je niži za 3,1 mil KM odnosu na planirani budžet za ovu godinu. Rebalans budžeta pratio je i niz odluka koje se odnose na restrukturisanje gradskih finansija, uključujući i odluku o emisiji obveznica.

Ova emisija obveznica biće treća koju sprovodi Grad Banjaluka

Izvor: EKapija.baLoading..

Komentar-Kommentar-Comment