SwissBiHSwissBiH

Još jedna uspješna godina za Raiffeisen banku BiH


Autor: Anera

S ponosom mogu reći da smo zadovoljni rezultatima  u svim aspektima našeg poslovanja koje je ostvario posvećeni i stručni tim naših uposlenika. Pratili smo promjene u digitalnom svijetu, te prilagođavali i kreirali savremene usluge koje zahtijevaju ulaganje minimalnog napora klijenata pri poslovanju s Bankom, izjavio je večeras u Sarajevu predsjednik Uprave Raiffeisen banke BiH Karlheinz Dobnigg, tokom tradicionalnog novogodišnjeg druženja članova Uprave te banke sa predstavnicima medija.

“Nedavno smo klijentima ponudili novu aplikaciju Raiffeisen Mobilno bankarstvo koja olakšava svakodnevno vršenje transakcija uz jednostavniji pregled naloga. Također, u saradnji s našim eksternim partnerima razvili smo jedinstvenu OPA platformu za plaćanje na ovom tržištu”, rekao je Dobnigg.

Istaknuo je da aplikacija OPA korisnicima pruža potpuno novo iskustvo plaćanja kod registrovanih OPA trgovaca korištenjem samo mobilnog telefona, odnosno skeniranjem QR koda, zatim slanje i primanje novca bez unosa broja računa, plaćanje režijskih troškova, te prepaid dopunu. Pristup aplikaciji je omogućen korisnicima jedne od mobilnih mreža u BiH i tekućeg računa u Raiffeisen banci, a registracija i korištenje ove aplikacije je bez naknade za fizička lica.

“Tokom ove godine Raiffeisen banka je uvela i novi jednostavniji način plaćanja, Raiffeisen beskontaktnu narukvicu, a u segmentu tradicionalnih kanala poslovanja otvorena je i 100. poslovnica čime je klijentima olakšan pristup uslugama Banke”, dodao je Dobnigg.

Navedene aktivnosti Banke, po njegovim riječima,  prepoznala su i četiri svjetska magazina, EMEA Finance, Global Finance, Euromoney i The Banker, koji su Raiffeisen proglasili najboljom bankom u BiH.

“Raiffeisen nastavlja i u narednom periodu doprinositi održivom ekonomskom rastu i jakom bankarskom sistemu koji igra vitalnu ulogu za stabilnu ekonomiju zemlje”, zaključio je  predsjednik Uprave Raiffeisen banke BiH Karlheinz Dobnigg.

Izvor: akta.ba

Napiši komentar

%d bloggers like this: