SwissBiHSwissBiH

Magoda predao istražnim organima dokumentaciju o nezakonitostima u “ZOI’84”


Autor: Anera

Direktor Kantonalnog javnog preduzeća „ZOI’84“ Kenan Magoda predao je Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije dokumentaciju koja ukazuje na “nezakonite radnje koje su se provodile u ovom preduzeću 2018. godine”.

To je saopćio na pres-konferenciji u Sarajevu navodeći da je milion KM, umjesto u kasi preduzeća završilo na drugom mjestu.

“Na početku svog mandata odmah sam to uočio jer sam znao da su najveće malverzacije bile baš u dijelovima koje se odnose na ski karte. Uprava za indirektno oporezivanje BiH izvršila je analizu u preduzeću gdje je ustanovljeno da je izdato, a nije prihodovano 5.067 karata. To stvara milionsku štetu u preduzeću, te mislim da je vrijeme da neko odgovara za to”, rekao je Magoda.

Pored ski karata kazao je da se nezakonite radnje odnose iznajmljivanje dvorane Zetra, što je, po njegovim riječima, variralo od 2.000 do 20.000 KM.

“Recimo skup SDA po 2.000 KM, dok se za manifestaciju UNSA dvorana iznajmljivala po 20.000 KM”, dodao je Magoda.

Kao jedan od problema naveo je da je nestalo 2,5 tone nafte, kao i 3,5 tone lož ulja.

Također, nezakonite radnje radnje odnose se na „ugovore na neodređeno vrijeme, te sanaciju stadiona za brzo klizanje“.

“Navedene radnje sam prijavio i očekujem da sada rade istražni organi”, podvukao je direktor „ZOI’84“, te poručio da će više od 50.000 KM iznositi kazna prema ovom preduzeću od Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Od Vlade Kantona Sarajevo očekuje da sufinansira projekte kao što je “izgradnja rasvjete na stazi Kolijevka, te osnježavanje ove staze čime bi se osiguralo minimalno 120 dana skijaške sezone”.

 

Izvor: akta.ba

Napiši komentar

%d blogeri kao ovaj: