SwissBiHSwissBiH

Moguće spajanje dva evropska vodeća telekoma


Autor: Anera

Deutsche Telekom ispituje mogućnost povezivanja s francuskim konkurentom Orangeom, izvijestio je njemački poslovni list Handelsblatt, pozivajući se na neimenovane upućene menadžere.

Dvije kompanije razgovaraju godinama, pri čemu su pregovori o spajanju 2017. propali jer nije bilo moguće dovesti ih u ravnopravnu poziciju, rekao je izvor prošle godine.

Handelsblatt je u srijedu izvijestio da Deutsche Telekom procjenjuje potencijal koji bi se otvorio povezivanjem s Orangeom. List podsjeća da su dvije kompanije u proteklih osam godina surađivale u nabavi, prenosi Novac.hr.

Glasnogovornik Orangea rekao je „da nije iznesena ideja niti se vodi rasprava” o takvoj inicijativi. U Deutsche Telekomu nisu željeli komentirati izvještaj Handelsblatta.

Njemačka i francuska vlada vlasnice su značajnih udjela u dvije kompanije, što mogućem povezivanju dodaje političku dimenziju. S obzirom na veličinu Deutsche Telekoma, sporazum bi vjerojatno značio DT-ovo preuzimanje Orangea, što bi Parizu teško palo, napominje Reuters.

Deutsche Telekom najveća je evropska telekomunikacijska kompanija s tržišnom kapitalizacijom od oko 72 milijarde eura, pokazuju podaci Refinitiva. Orange, čije su dionice uvrštene u kotaciju pariške berze, vrijedi oko 40 milijardi eura.

Izvor: BiznisInfo.ba

Napiši komentar

%d blogeri kao ovaj: