SwissBiHSwissBiH

Otvoren trodnevni “IT Girls i European Youth Award Impact Weekend”


Autor: Anera

U zgradi Ujedinjenih nacija u Sarajevu otvoren je “IT Girls i European Youth Award” Impact Weekend, trodnevni događaj koji okuplja više od 20 renomiranih stručnjaka iz cijele Evrope koji će svoja bogata iskustva i znanja podijeliti sa 60 mladih učesnika.

Kroz interaktivne radionice mladi će na trodnevnom “Impact Weekendu” imati priliku razvijati svoje ideje o digitalnim proizvodima ili uslugama u koncepte, steći nova znanja i naučiti kako pozitivno uticati na društvo. IT Girls inicijativa je zajednička inicijativa agencija Ujedinjenih nacija (UNICEF, UNDP i UN Women) koja se bavi prevazilaženjem ograničenja i prepreka s kojima se suočavaju djevojke i žene u sektoru informacionio komunikacionih tehnologija (IKT) u BiH.

European Youth Award jedinstveni je pokret mladih inovatora širom svijeta koji nikada ne prestaju učiti, ispitivati i poboljšavati svijet u kojem živimo. “European Youth Award” vjeruje da moć digitalnih tehnologija može stvoriti pozitivan utjecaj na društvo. Tokom godine se organizuje nekoliko aktivnosti i događaja širom Evrope, a ovo je prvi put da se jedan takav događaj održava u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz UNICEF-a BiH.

Izvor: akta.ba

Napiši komentar

%d blogeri kao ovaj: