SwissBiHSwissBiH

Otvorena Centralna PIT konferencija namijenjena proizvodnim kompanijama


Autor: Anera

U Tešnju je danas otvorena Centralna PIT (Proizvodnja – Industrija – Tehnologija) konferencija koja će svim učesnicima tokom dva dana trajanja ponuditi raznovrsan program, edukacije, panel diskusije, umrežavanja, te posjete tešanjskim kompanijama.

Konferenciju su otvorili Tarik Kadrispahić, direktor kompanije Targer E&C, organizatora PIT konferencije, te Suad Huskić, načelnik Opštine Tešanj.

“Smatram da su ovakve stručne konferencije odlična prilika za razvoj rukovodećeg i stručnog kadra proizvodnih kompanija. Usvajanje novih znanja i ideja, poslovno umrežavanje, kao i širenje pozitivnih vibracija, energije i nadahnuća, to su neki od ključnih zadataka PIT konferencija”, izjavio je Kadrispahić.

Načelnik Huskić, izrazio je veliko zadovoljstvo što se ovogodišnja Centralna PIT konferencija održava upravo u Tešnju, jednoj od najvećih opština u BiH iz koje dolaze najveći kreatori bh. ekonomije.

“Prije svega želio bih da vas pozdravim i poželim dobrodošlicu u Tešanj, opštinu koja broji više od 2.400 poslovnih subjekata i koja je imala izuzetne ekonomske rezultate u ravoju bh. ekonomije u posljednjih deset godina. Smatram da je kompanijama od velikog značaja pomoć koju dobivaju od strane lokalne zajednice, s tim u vezi opština Tešanj usvojila je Strategiju opštinskog razvoja do 2027. godine i naša vizija je da Tešanj postane sredina ekološke svijesti, inovativne poduzetnosti i društvene etike. Bez obzira na konstantan rast stope zaposlenosti i razvijenosti ove sredine, mi konstantno pratimo trendove koji se dešavaju na tržištu te u skladu s njima djelujemo”, rekao je Suad Huskić, načelnik Opštine Tešanj.

 

Nakon uvodnog govora, temom „Komunikacijom do zadovoljstva uposlenika“, o kojoj je govorio Đorđe Maričić, iz kompanije Maverick Consulting iz Beograda, počela je sa radom ovogodišnja Centralna PIT konferencija. Nakon prvog izlaganja uslijedit će i naredna predavanja o temama „Primjena AI (umjetna inteligencija) rješenja u modernom skladišnom poslovanju i transportu“, o kojoj će govoriti Emir Žunić iz kompanije Info Studio, zatim „Da li je Industrija 4.0 moguća bez rješenja za napredno planiranje i terminiranje proizvodnje?“, o kojoj će govoriti Darko Spasojević, iz banjalučke kompanije M&I Systems. O temi „Rješenja i proizvodi za automatizaciju proizvodnje“, govorit će direktor kompanije TiptehNadir Durmić. Dok će o iskustvima sa njemačkog tržišta i inovativnom poslovnom djelovanju govoriti dr. Advan Begović iz kompanije Siemens. O temama “Digitalna rješenja za poslovanje kompanija” govorit će Ferhat Dedić iz kompanije Algotech, “Kako privući i zadržati zaposlene uz pomoć brenda poslodavca” govorit će Nermina Ajanović iz kompanije Kolektiv/Posao.ba, te temi “Robotski sistemi” gdje će na praktičan način biti prikazana njihova primjena,  govoriti Edin Lipovac iz kompanije Autotech BH.

Nakon konferencijskog dijela uslijedit će i dvije panel diskusije. Prvi panel bit će posvećen temi “Kako povećati produktivnost i plate u bh. proizvodnim kompanijama?” čiji će govornici biti Mahmut GalijaševićMann + Hummel BASnježana KöprunerGS-TMTIzudin NeimarlijaTvornica cementa KakanjSeudin SoftićAutotechMaid JabandžićMadi i Tarik KadrispahićTarger E&C.

 

U drugoj panel diskusiji o temi “Kreativnost i inovativnost u modernom poslovanju” govorit će Faruk ŠirbegovićŠirbegović InžinjeringIsan SelimovićQSSDženan AjanovićINOX Ajanović i AP Atelier TešanjEdin GarićPrevent FadMirsad RamićCromex i Tarik Kadrispahić, Targer E&C.

Drugog dana konferencije planirane su panel radionice “Industrija 4.0 – kako kreirati kompanije i društvo budućnosti“, čiji će panelisti biti dr. Advan Begović Siemens Mobility Division MunchenDarko SpasojevićM&I Systemsdr. Adis MuminovićCGP Design TeamZoran ĐurđevićKalaMitja OrlačnikLean Rešitve Celje. Posljednja panel radionica na ovogodišnjoj Centralnoj PIT konferenciji bit će o temi “Logistika – trenutni izazovi i napredna rješenja“, panelisti će biti Zlatan GolubŠpicaZlatan UzunovićPrevent InteriorAntonio ZrilićLogiko, Vanis Ahmetović, Mann+Hummel Group. Moderator Centralne PIT konferencije je Kemal Balihodžić, CEO u kompaniji UpTrend Marketing Solutions. Nakon završenog radnog dijela konferencije, svi učesnici imat će priliku posjetiti dvije renomirane bh. kompanije. Riječ je o kompanijama, primjerima uspješnosti u branšama u kojima djeluju Medena Commerce i Inox Ajanović.

Iz kompanije Targer E&C pozvali su sve zainteresovane da prate njihovu oficijelnu web stranicu, kako bi bili upoznati sa narednim konferencijama koje su planirane za narednu godinu, kao i lokacije na kojima će se one održavati.

Podsjetimo ove godine pored Centralne PIT konferencije u Tešnju, veoma uspješno realizirane su i konferencije PIT Drina u Goraždu, te PIT Krajina u Cazinu.

Medijski partneri Centralne PIT konferencije su Federalna novinska agencija – FENA, akta.ba, te magazini Start i BH Putovanja.

Napiši komentar

%d blogeri kao ovaj: