SwissBiHSwissBiH

Ruska kompanija dobila zeleno svjetlo za let za Sarajevo


Autor: SwissBiH

Tri ruska prevoznika dobila su odobrenje ruske Federalne agencije za vazdušni saobraćaj – Rosaviatsiya – za pokretanje novih letova za Sarajevo i Podgoricu.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

Ove aviokompanije sada moraju zatražiti odobrenje lokalnih vazduhoplovnih vlasti na svakom od gore navedenih tržišta kako bi započele operacije, a zadržavaju pravo da ne nastave sa planiranim uslugama, javio je Ex-Yu Aviation News.

S7 Airlines je dobio zeleno svjetlo za uvođenje do tri sedmična leta između moskovskog aerodroma Domodedovo i glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Trenutno nema letova između Rusije i Bosne i Hercegovine. Tokom prepandemijske 2019. godine, 4.079 putnika je putovalo indirektno između Moskve i Sarajeva.

Novi letovi

Ruske aviokompanije pojačavaju svoje operacije u regiji, jer je brojna evropska tržišta i dalje zatvorena za ruske turiste.

U proteklih nekoliko sedmica ruski prevoznici pokrenuli su nove operacije za Hrvatsku, dok je Nordwind Airlines jučer otvorio usluge za Skoplje.

Ruskim državljanima nisu potrebne vize za ulazak ni u Bosnu i Hercegovinu ni u Crnu Goru. Nadalje, ne postoje zahtjevi za ulazak u Crnu Goru, dok je za posjetu Bosni i Hercegovini potreban negativni PCR test.

Izvor: BiznisInfo.ba / D.S.

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

Komentar-Kommentar-Comment