SwissBiHSwissBiH

Scanlan i Koç u Brčkom o projektima ekonomskog razvoja Distrikta


Autor: Anera

Supervizor za Brčko Michael Scanlan i ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koç posjetili su jučer Brčko i razgovarali s lokalnim zvaničnicima o projektima koji bi mogli garantirati ekonomski razvoj Brčko distikta BiH.

“Naša želja je da Brčko distrikt ima konkretne projekte koji mogu utjecati na prosperitet, na prilike, na život građana Brčkog. Mi smo ovdje došli s predstavnicima Zirat banke koji sa svojim projektima daju doprinos ovoj ideji”, izjavio je ambasador Koç prilikom posjete Brčkom.

On je istaknuo da je politička stabilnost preduslov za ekonomski rast, a s druge strane, i investicije i stabilan rast ekonomije doprinose političkoj stabilnosti u bilo kojoj zemlji.

Turski ambasador izrazio je zadovoljstvo što se Brčko nalazi na trasi autoputa Sarajevo-Beograd te vjeruje da će i to doprinijeti bržem razvoju ove lokalne zajednice.

Supervizor za Brčko Michael Scanlan kazao je, prilikom obilaska brčanske Luke, da međunarodna zajednica i njeni partneri smatraju da je Brčko važna lokacija ne samo zbog Luke koja može osigurati da se vrati prosperitet, nego i što može osigurati da se brže provode aktivnosti u vezi sa izvozom roba iz BiH.

Scanlan je također izrazio uvjerenje da će se ubrzati aktivnosti u vezi sa rekonstrukcijom mosta na Savi na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Izvor: akta.ba

 
Loading..

Napiši komentar

%d blogeri kao ovaj: