SwissBiHSwissBiH

SHF: Dvije bh. kompanije potpisale memorandume vrijedne oko 50 miliona KM


Autor: Anera

Odmah nakon svečanog otvaranja Sarajevo Halal Faira 2019 (SHF)  potpisana su dva jako vrijedna memoranduma između bh. kompanija i malezijskih partnera.

Memorandum je potpisao Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Group i direktor Abd Aziz Bin Abd Rahim, iz malezijske kompanije Perak Halal Corporation Sdn Bhd. Potpisanim memorandumom se ugovara da će u roku od 60 dana biti potpisan ugovor o početnoj investiciji od 20 miliona eura u proizvodnju piletine i jaja u pogonima Agrokomerca.

Predstavnici navedenih kompanija već su obavili početne konsultacije i ovim ugovorom prave put za daljnje korake na koje se obavezuju da će preduzeti u veoma kratkom roku.

Da se radi o ozbiljnom partner govori i podatak da su u Maleziji vodeći proizvođači u halal industriji sa izuzetno tehnološki naprednim znanjima koje planiraju implementirati u BiH.

Drugi ugovor vrijedan pet miliona dolara potpisali su bh. kompanija ESOF iz Donjeg Vakufa i malezijska kompanija Marry Brown.

U ime bh. kompanije ugovor je potpisao EnverAvdić, direktor kompanije i u ime malezijske kompanije Kairul Azman,  generalni menadžer Marybrowna, lanca halal-certificiranih fast food restorana sa 138 lokacija u Maleziji

Inače, kompanija ESOF bavi se proizvodnjom, otkupom i distribucijom ekološki održive organske hrane, a navedenim ugovorom je previđena saradnja dva subjekta na polju fast food restorana što koja će činiti distribuciju, prodaju i usluge širokog asortimana hrane i pića pod imenom Marry Brown.

Izvor: akta.ba

Napiši komentar

%d blogeri kao ovaj: