SwissBiHSwissBiH

Tehnološki giganti odlažu povratak u kancelariju


Autor: SwissBiH

Prvobitno je bilo planirano da zaposleni u Amazonu u više zemalja, uključujući i Sjedinjene Države, počnu da se vraćaju u kancelarije od 7. septembra ove godine, ali je taj datum sada pomjeren na 3. januar 2022, rekli su iz Amazona za televiziju CNN.

Kada se budu vratili na radna mjesta, zaposleni će morati da nose maske u kancelariji, osim ako ne pokažu potvrdu da su vakcinisani, dodali su iz kompanije.

Mnoge velike kompanije u tehnološkoj industriji, koje su među prvima zatvorile kancelarije na početku pandemije prošle godine, postavile su septembar 2021. kao rok za ponovno otvaranje poslovnih prostora. Sada odlažu te planove jer ih zabrinjava rast slučajeva delta soja virusa, a pojedine zahtijevaju da se zaposleni koji se vraćaju vakcinišu, prenosi Tanjug.

Google je prošle sedmice najavio da će pomjeriti datum povratka zaposlenih u kancelarije sa 1. septembra na 18. oktobar, dok je kompanija Uber saopštila da neće ponovo otvoriti kancelarije do 25. oktobra.

Glavni izvršni direktor Applea Tim Kuk je takođe izjavio da će kompanija odložiti planirani povratak zaposlenih u septembru za najmanje mjesec dana, a iz Microsofta su poručili ranije ove sedmice da neće dozvoliti svim radnicima povratak na radna mjesta pre 4. oktobra, prenosi CNN

Izvor: BiznisInfo

Komentar-Kommentar-Comment