SwissBiHSwissBiH

Turska i VW blizu dogovora o izgradnji fabrike?


Autor: Anera

Turska je sve sigurnija da će njemački proizvođač automobila Volkswagen izgraditi proizvodni pogon u toj zemlji, nakon “izuzetno pozitivnog” ovonedjeljnog sastanka između jednog visokog zvaničnika kompanije i predsjednika Turske Redžepa Taipa Erdogana, javlja agencija Reuters pozivajući se na tri neimenovana turska izvora.

Britanska agencija je prošle nedjelje javila da su dvije strane razgovarale o turskom poreskom režimu za automobile kako bi zaključile investiciju u vrijednosti od milijardu eura.

Kompanija Volkswagen, koja je, kako navodi Reuters, uzimala i Bugarsku u razmatranje za svoju investiciju, još uvijek nije objavila konačnu odluku, ali neimenovani izvori tvrde da VW pozitivno gleda na investiranje u Tursku.

Erdogan i visoki zvaničnik VW-a razriješili su većinu problema tokom sastanka ove nedjelje, rekao je jedan neimenovani turski izvor upoznat sa situacijom koji navodi da se Erdogan ove nedelje sastao sa izvršnim direktorom VW-a Herbertom Disom.

“Ranije je bilo nekih manjih sitnica koje su kočile dogovor, poput poreskih olakšica na automobile koji će se prodavati. Na sastanku je postignut skoro potpun dogovor”, rekao je turski izvor, prenijela je agencija Tanjug.

Izvor: BiznisInfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment