SwissBiHSwissBiH

Turska industrijska zona Kajseri planira otvaranje expo centra u BiH


Autor: Anera

U Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH u Sarajevu je protekle sedmice održan sastanak člana Upravnog odbora Industrijske zone Kajseri iz Turske Mustafe Katircigila sa potpredsjednikom Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH Mirsadom Jašarspahićem i saradnicima.

Sastanku su prisusutvovali predstavnici BIGMEV-a – fondacije za razvoj odnosa Bosne i Hercegovine i Turske.

Industrijska zona Kajseri je jedna on najvećih industrijskih zona u Turskoj. Radi se o zoni u kojoj posluje više od 2000 kompanija. Najveći broj kompanija radi u industrijama namještaja, metala, tekstila i bijele tehnike. Industrijska zona Kajseri radi na otvaranju expo centara širom svijeta, a jedan takav centar planira se otvoriti i u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima prezentiranja bh. proizvoda u expo centru u Dubaiju, koji je prvi otvoren i gdje turske kompanije prezentiraju svoje proizvode na 15.000 m2.

Imajući u vidu da kompanije iz Industrijske zone Kajseri za svoje proizvode nabavljaju veliki broj poluproizvoda, dogovoreno je da se radi na povezivanju sa bh. kompanijama.

Privredna/Gospodarska komora FBiH će obavijestiti svoje članice, privrednike iz BiH, o mogućnostima saradnje sa kompanijama iz Industrijske zone Kajseri.

Izvor: akta.ba

Napiši komentar

%d blogeri kao ovaj: