SwissBiHSwissBiH

1,1 milion maraka za projekte vodne privrede u ZHŽ-u


Autor: Anera

Nakon što je Vlada Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) usvojila Odluku o donošenju plana utroška sredstava “Tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva” potpisani su i ugovori o dodijeli tih sredstava, pa će tako gradovima i općinama u toj županiji Vlada ZHŽ-a dodijeliti ukupno 1.100.000 maraka za projekte vodnog gospodarstva.

Kad je u pitanju Ljubuški, riječ je o projektu izvođenja radova i nabavke opreme u postupku izgradnje nekoliko vodovodnih objekata prema Vojnićima, Vodicama, Gredi i drugo.

Općini Grude sredstva će biti dodijeljena za projekt sanacije uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i projekt izrade bušotine za potrebe stabilizacije vodoopskrbe u GZ Grude, Pogana Vlaka-Poljanice i naselju Cerov dolac.

Posušju je planirana izgradnja distribucijskog cjevovoda u Rakitnu te izgradnja takvog cjevovoda na području Vira i Zagorja.

Grad Široki Brijeg dobivena sredstva raspodijelit će na nekoliko projekata. Među ostalim, riječ je o otplati investicijskog kredita kojeg je ovaj grad koristio za izgradnju kanalizacijskog kolektora.

Osim toga, gradske vlasti Širokog Brijega sredstva će iskoristiti i za gradnju tranzitnog cjevovoda i sekundarne mreže dijela naselja Knešpolje te za nekoliko sekundarnih cjevovoda prema drugim mjestima u ovom gradu.

Županijska vlada od 2014. do 2018. godine uložila je više od tri milijuna maraka u niz sličnih projekata, a iznos koji se investira u projekte vodovodnog gospodarstva povećava se iz godine u godinu.

Izvor: manager.ba

Komentar-Kommentar-Comment