SwissBiHSwissBiH

Air Srbija od oktobra leti za Kinu, a od proljeća i za Čikago


Autor: SwissBiH

Air Srbija je donijela odluku da proširi svoju širokotrupnu flotu još jednom letjelicom tipa Airbas A330 i od oktobra kompanija počinje da leti za Kinu, a od sljedećeg proljeća i za Čikago uz dodatno iznajmljivanje još jednog Airbusa A320, potvrdio je generalni direktor Air Srbije Jirži Marek.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****
„Trenutno su u toku pregovori i proces nabavke u vezi sa iznajmljivanjem novog aviona. Planirano je da avion dođe u Srbiju u oktobru ove godine, kao i da uđe u saobraćaj nedugo poslije toga, po završetku standardne procedure koja postoji prilikom ulaska bilo koje nove letjelice u flotu“, rekao je Marek za portal Tango Six.

Naveo je da bi novi Airbus A330 bio bi od velike pomoći u daljoj ekspanziji i povećanju obima saobraćaja u mreži destinacija Air Srbije. Taj avion bio bi korišten za uspostavljanje saobraćaja do Kine, u zavisnosti od dobijanja svih neophodnih dozvola, ali bi ujedno poslužio i za letove do značajnijih evropskih destinacija na kojima postoji veća tražnja.

Od proljeća 2023, nova letjelica bi se koristila za letove do Čikaga, kao i za dugo priželjkivani sedmi nedjeljni let do Njujorka preko ljeta, koji fizički nije bio izvodljiv sa samo jednim širokotrupnim avionom u floti.

„Air Srbija je planirala pokretanje letova do Čikaga ovog ljeta i preduzela je korake da se kratkoročno iznajmi avion sa posadom (wet lease) za te potrebe, ali se od toga odustalo zbog nesigurnosti na tržištu“, kazao je Marek za Tango Six.

Zračnu vezu Srbije i Kine će prije AirSrbije, uspostaviti kineska aviokompanija Hainan, koja će već u subotu, 16. jula, početi da leti na relaciji Beograd – Peking

Izvor: N1 Biznis

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

Komentar-Kommentar-Comment