SwissBiHSwissBiH

Alumina u 2019. očekuje oko 400 mil KM prihoda od izvoza – Do kraja godine tri nova pogona


Autor: Anera

Predsjednik Upravnog odbora komapnije Alumina Milorad Motika istakao je u petak veče u Banjaluci da ova kompanija očekuje u 2019. godini prihod od oko 400 mil KM, koji će biti iz izvoza.

On je zahvalio za priznanje za najuspješnije veliko privredno društvo za prošlu godinu koje je ova kompanija dobila na manifestaciji “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2018. godinu”.

Motika je istakao da kompanija Alumina uredno servisira sve svoje obaveze od poreza i doprinosa, da ima takav kvalitet da u posljednje dvije godine nije imala nijednu reklamaciju i da je jedna od rijetkih firmi koja ne može proizvesti koliko može prodati.

Problemi sa kojima se Alumina suočava su, kako je rekao, nedovoljna željeznička i transportna infrastruktura, kao i nedostatak stručnog kadra, koji iz škola ne izlaze obučeni za rad na mašinama i upozorio da će to biti sve veći problem.

Motika je naglasio da su pripremljeni svi uslovi za brži razvoj ove kompanije.

– Do kraja juna pustićemo u rad još jedan proizvodni objekat od 6.500 metara kvadratnih, tako da ćemo imati još tri nova proizvoda, a do kraja godine imaćemo još dva nova proizvoda u dva nova objekta koja pripremamo za proizvodnju – najavio je Motika.

Motika je napomenuo da ova kompanija posluje u vrlo specifičnim uslovima zato što je kompanija koja je vlasnik Alumine u stečaju.

– Imamo ukupno zaduženje od dva odsto kredita, što je jedna od rijetkih kompanija koja na tako visokom nivou prihoda ima nisku stopu kreditnog zaduženja.

Izvor: ekapija.ba

Komentar-Kommentar-Comment