SwissBiHSwissBiH

Amazon uvodi sistem plaćanja pomoću skeniranja dlana


Autor: SwissBiH

Prvobitno predstavljen u dvije trgovine Amazon Go u Seattleu u rujnu 2020., Amazon One je osmišljen kako bi kupcima omogućio korištenje svog dlana za plaćanje ili predstavljanje kartice vjernosti u trgovini. Sada je Amazon One dostupan na više od 60 lokacija u odabranim trgovinama Amazon Go, Whole Foods Market, Amazon Books, Amazon Fresh i Amazon Pop Up

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

Ovaj svestrani div uveo je uslugu u desetak američkih država. Na Amazon Go i trgovinama Amazon Fresh, kupci će i dalje čak imati mogućnost ulaska u trgovinu pomoću aplikacije Amazon ili će umjesto toga moći koristiti svoj dlan u trgovinama s Amazon One.

Kako bi se prijavili za Amazon One, najprije kupci umetnu svoju kreditnu karticu u Amazon One uređaj u trgovini. Zatim pomjeraju dlan preko uređaja i unose svoj broj mobilnog telefona kako bi dovršili prijavu. Budući da ne postoje dva potpuno ista dlana, kupci mogu registrirati oba dlana.

Proces algoritama za snimanje i računalni vid bilježi i šifrira sliku dlana korisnika, uključujući malene, različite značajke na površini i ispod nje, mnoge koje su nevidljive ljudskom oku ili standardnoj kameri.

U nekoliko sekundi, proces algoritama za slikovnu obradu i računalni vid hvata i šifrira sliku dlana korisnika. Amazon One koristi informacije ugrađene u korisnikov dlan kako bi stvorio jedinstveni potpis na dlanu koji može pročitati svaki put kada ga korisnik koristi.

Kupčev Amazon One ID kreira se kada se registrira na Amazon One uređaju i sadrži njihove potpise na dlanu, podatke o plaćanju i podatke za kontakt. Za pregled Amazon One informacija na mreži, uključujući osobnu povijest transakcija, korisnici mogu kliknuti vezu u poruci dobrodošlice koju su primili kada su prvi put kreirali svoj Amazon One ID i prijaviti se sa svojim Amazon računom

Amazon One je zaštićen višestrukim sigurnosnim kontrolama, a slike dlanova se nikada ne pohranjuju na uređaju, već se šifriraju i šalju u sigurno područje Amazona u „cloudu“ gdje stvara potpise dlana. Korisnici mogu zatražiti brisanje podataka povezanih s Amazon One putem samog uređaja ili putem internetskog portala za korisnike Amazon One.

Osim internog proširenja dostupnosti Amazon One, tvrtka se također nedavno udružila s agencijom za digitalnu prodaju karata AXS kako bi postavila Amazon One na samostalne postolje za prodaju karata na koncertnom prostoru Red Rocks Amphitheatre koji se nalazi u području Denvera.

To znači, nakon što usklade svoj AXS Mobile ID s Amazon One, potrošači će sada imati mogućnost skeniranja dlana kako bi ušli na koncerte i događaje, a da ne moraju pokazivati ​​fizičku ili mobilnu kartu ili bilo kakvu identifikaciju. Amazon očekuje da će u budućnosti biti dodan na više mjesta s ulaznicama za AXS.

Amazon One je druga vodeća tehnologija digitalnog plaćanja/verifikacije koju je Amazon licencirao partnerima treće strane. U ožujku 2020., tvrtka je počela uvoditi tehnologiju koja podržava njezin format trgovine bez naplate Amazon Go dostupnim drugim trgovcima. Tehnološka platforma “Just Walk Out” kombinira računalni vid, fuziju senzora i algoritme strojnog učenja

Izvor vijesti: TBT, Medii

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

 

Komentar-Kommentar-Comment