SwissBiHSwissBiH

Apple ulaže milijardu eura u istraživanja u Njemačkoj


Autor: SwissBiH

Američki tehnološki div Apple najavio je u srijedu da će u sljedeće tri godine u svoje istraživačke laboratorije u Njemačkoj uložiti više od milijardu eura.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

Postojeći laboratoriji za istraživanje i razvoj na području Muenchena bit će prošireni i objedinjeni u Appleov Evropski centar za silicijsko projektiranje.

“Silno sam uzbuđen zbog svega što će naši inženjerski timovi u Muenchenu otkriti: istraživat će nove granice 5G tehnologije i novu generaciju tehnologija koje će svijetu donijeti snagu, brzinu i povezanost”, izjavio je šef Applea Tim Cook .

Kompanija je 2019. godine kupila Intelov odjel mobilnih modema i dodala mu laboratorije u okolini Muenchena, stvorivši svoj najveći razvojni centar u Evropi, tumače.

Centar danas zapošljava gotovo 1500 inženjera iz 40 zemalja, a fokusira se na upravljanje energijom, objašnjavaju u Appleu. Otprilike polovina Appleovog globalnog tima u tom sektoru smještena je u Njemačkoj, ističu.

Tehnologija jamči primjerenu opskrbu energijom svakog dijela uređaja, u svakom trenutku. Appleovi stručnjaci u Muenchenu rade i na aplikacijskim procesorima, bežičnim tehnologijama i na drugim područjima.

Širenje područja poslovanja odražava Appleov odmak od oslanjanja na vanjske dobavljače procesorskih čipova prema projektiranju vlastitih poluvodiča, napominje dpa.

Izvor: Hina

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

Komentar-Kommentar-Comment