SwissBiHSwissBiH

Banjaluka uvela vanredne mjere: Ograničava se radno vrijeme, zatvaraju se vrtići


Autor: Anera

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da je Štab za vanredne situacije grada donio niz novih mjera u cilju suzbijanja i sprečavanja širenja virusa korona.

Došlo je do pogoršanja epidemiološke situacije, imamo četiri nove osobe koje su pozitivne na korona virus. Od sutra se preporučuje da djeca preventivno ne idu u vrtiće.

Izjavio je ovo gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, nakon današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

“Svi su naši sugrađani, svi su virus najvjerovatnije dobili tokom boravka u nekoj od susjednih zemalja. Slučajevi nisu međusobno povezani, ovo je očekivano”, ocijenio je on.

Štab je konstatovao da je došlo do pogoršanja i da je neophodno preduzeti dalje mjere. Ograničava se radno vrijeme trgovinskih i ugostiteljskih objekata do 18 časova, a za dragstore i pekare do 22 časa. Prekida se rad dječjih igraonica, svadbenih salona.

“Nema noćnog radnog vremena”, rekao je Radojičić i dodao da se prekida rad dječijih igraonica, fitnes klubova i noćnih klubova.

Istakao je i da tržni centri neće raditi za vikend kao ni stočna nova pijaca.

Poručuje da kroz krizu moramo proći složno i disciplinovano.

Štab je utvrdio provođenje novih mjera sa ciljem smanjivanja društvenih kontakata kako bi se smanjilo prenos.

“Cijenimo da se tu okuplja veći broj ljudi i preventivno radi zdravlja stanovništva uveli smo ove mjere”, rekao je gradonačelnik Banjaluke.

Izvor: akta.ba
Loading..

Komentar-Kommentar-Comment