SwissBiHSwissBiH

Benetton širi proizvodne kapacitete u Bijeljini


Autor: NAL

Talijanska firma “Sevenpul” koja šije dio programa za poznatu modnu kuću “Benetton” radi punim kapacitetom u Bijeljini i planira proširenje proizvodih pogona u budućnosti.  “Sevenpul” je danas posjetio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sa svojim saradnicama i sa rukovodstvom firme razgovarao o mogućnostima dalje podrške Grada Bijeljina ovoj kompaniji.

Direktorica “Sevenpula” Kamparano Lorena Marija podsjetila je da firma trenutno zapošljava pedeset radnica koje šiju konfekciju, odnosno, majice, košulje i džempere za kompaniju “Benetonove”.

U toku je izrada kolekcije jesen/zima za 2019-2020. godinu, a iz proizvodi iz našeg pogona odlaze u “Benettonove” prodavnice širom svijeta“, naglasila je Kamparano.

Ističući da svi strani investitori koji žele da investiraju na području Bijeljine imaju logističku podršku Gradske uprave, gradonačelnik Mićić je dodao da je to bio slučaj i sa firmom “Sevenpul”.

Pomogli smo im preko Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije i odredili lice koje je bilo uz njih tokom pronalaženja lokacije za investiranje, ali i tokom i procedure registriranja firme. U razgovoru sa zaposlenima radnicama stekao sam utisak da su zadovoljne plaćom i uvjetima poslovanja, što mi je posebno drago i to je dobar primjer odgovornog poslovanja stranih investitora”zaključio je Mićić.

Izvor: Manager.ba

Komentar-Kommentar-Comment