SwissBiHSwissBiH

Bh. kompanije ostvarile direktan kontakt sa bavarskim


Autor: Anera

U okviru programa za unapređenje saradnje “Bayern – Fit for Partnership” Predstavništvo njemačke privredne komore u BiH boravilo je protekle sedmice na studijskom putovanju u Bavarskoj na temu “Modernizacija turističkog sektora” zajedno sa četrnaest kompanija iz Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz AHK BiH.

Program putovanja sastojao se od stručnih predavanja, posjeta firmama i referentnim objektima.

Prvi dan programa za unapređenje saradnje “Bayern – Fit for Partnership” počeo je uvodnim izlaganjem u Bayern Tourismus Marketing GmbH gdje se delegacija upoznala sa načinom promocije turističke ponude Bavarske.

Drugi dan programa bh. delegaciji je predstavljen turizam u bavarskoj i regiji te su predstavnici posjetili najstariji i najveći nacionalni park Bayerischer Wald.

Treći dan programa za unapređenje saradnje delegacija je posjetila Hotelkompetenzzentrum GmbH.

Preko 15 bavarskih kompanija iz oblasti hotelske industrije je predstavilo svoje usluge i proizvode predstavnicima kompanija i institucija iz Bosne i Hercegovine.

U nastavku programa je u izložbenom salonu organizovan kućni sajam na kojem su bh. učesnici na izložbenim štandovima bavarskih kompanija imali mogućnost voditi individualne razgovore, ostvariti direktan kontakt i postavili temelj za buduću poslovnu saradnju.

Studijsko putovanje realizovano je pod pokroviteljstvom Bavarskog ministarstva za privredu, razvoj i energiju, a organizacijski partneri u Njemačkoj su Društvo za unapređenje privredne saradnje Bavarske “Вауегп International GmbH”, te firma TUM-Tech GmbH.

 

Izvor: akta.ba

Komentar-Kommentar-Comment