SwissBiHSwissBiH

Bh. kompanije u Splitu na Međunarodnoj izložbi naoružanja i vojne opreme ASDA


Autor: Anera

Šest kompanija Grupacije namjenske industrije Privredne komore FBiH predstavilo se na petoj Međunarodnoj izložbi naoružanja i vojne opreme “Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference – ASDA 2019” koja je danas svečano otvorena u Splitu, u Hrvatskoj.

Riječ je o najvećoj izložbi naoružanja i vojne opreme na ovim prostorima, koja je postala tradicionalna manifestacija i uvrštena je u kalendar međunarodnih vojnih izložbi u svijetu. Svoje proizvode i usluge predstavit će 185 izlagača iz 26 zemalja, a izložbu će posjetiti 33 državne delegacije iz cijelog svijeta.

Na štandu Privredne komore FBiH izlažu Igman d.d. Konjic, UNIS GINEX d.d. Goražde, PRETIS d.d. Vogošća, Koteks Production d.o.o. Tešanj i Vitezit d.o.o. Vitez. Također, na izložbi će se predstaviti bh. kompanija Binas d.d. Bugojno.

Štand je posjetila delegacija Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, na čelu sa ministricom Marinom Pendeš.

Izložba predstavlja dobru priliku za bh. kompanije namjenske industrije da bi se susreli s poslovnim partnerima, ali i uspostavili nove kontakte i tržištu ponudili kvalitetne proizvode, saopćeno je iz Privredne komore FBiH.

Međunarodna izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme se održava u Spaladium areni od 10. do 12. aprila, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i uz podršku Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Izvor: poslovnenovine.ba

Komentar-Kommentar-Comment