SwissBiHSwissBiH

BH Telecom ulaže 15 mil. KM u startape


Autor: SwissBiH

Smatraju da bi to trebao biti poticaj svim mladim ljudima koji imaju specifična znanja i ekspertize u korištenju naprednih tehnologija kako bi se kreiralo novo bolje digitalno društvo.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

Treću godinu zaredom kompanija BH Telecom organizirala je danas u Sarajevu konferenciju Sarajevo TechLab, kojoj je cilj da predstavi inovatore i pomogne im da svoje ideje razvijaju i pretvaraju u održive biznise.

Na otvaranju konferencije generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman istakao je kako ovim kompanija obilježava svoj dan, koji je 5. rujna/septembra, te je podsjetio kako se ovaj datum obilježava kao dan kompanije od 1993. godine, kada je prekinuta telekomunikacijska blokada i uspostavljena prva međunarodna satelitska veza između BiH i Švicarske korištenjem međunarodnog koda 387.

BH Telecom je prije nekoliko godina počeo izazovno i uzbudljivo putovanje transformacije u digital service provajdera, u kompaniju koja je spremna odgovoriti svim izazovima suvremenog digitalnog doba. Kompanija je ove godine ostvarila značajne rezultate i za sedam mjeseci je ostvareno 17 mil KM više dobiti u odnosu na prošlu godinu i 12 milijuna više od plana. S kolovozom/augustom procjenjujemo da ćemo dosegnuti godišnju planiranu dobit – istakao je Kahriman te dodao kako očekuje da ukupna dobit ove godine bude 70 mil KM.

I u sljedeće tri godine BH Telecom će ulagati u inovacije te je osigurao 15 mil KM za startupe. Smatraju da bi to trebao biti poticaj svim mladim ljudima koji imaju specifična znanja i ekspertize u korištenju naprednih tehnologija kako bi se kreiralo novo bolje digitalno društvo

Izvor. Manager.ba

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

 

Komentar-Kommentar-Comment