SwissBiHSwissBiH

BiH će biti odobreno 68 milijuna eura za zdravstvo i podršku ekonomiji


Autor: SwissBiH

‘U razgovoru sa europskim komesarom za proširenje naglasio sam da nam najviše nedostaje medicinska oprema, prije svega su nam najpotrebniji respiratori, testeri i zaštitna sredstva. Obavijestit ćemo Europsku komisiju da ćemo pristati na njihovu pomoć”, potvrdio je Džaferović za BHRT.

 

”Razgovarao sam sa komesarom za proširenje Europske unije i obaviješten sam da će Bosni i Hercegovini biti odobrena dodatna novčana sredstva u iznosu od 28 milijuna eura za zdravstvo, kao i 40 milijuna namijenjenih za podršku u ekonomiji”, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, gostujući u Dnevniku 2 BHT1.

”U razgovoru sa europskim komesarom za proširenje naglasio sam da nam najviše nedostaje medicinska oprema, prije svega su nam najpotrebniji respiratori, testeri i zaštitna sredstva. Obavijestit ćemo Europsku komisiju da ćemo pristati na njihovu pomoć”, potvrdio je Džaferović za BHRT.

Govoreći o tome da li su bh. vlasti pravovremeno reagirale na pojavu pandemije, Džaferović naglašava: ”Mogli smo i ranije poduzeti određene mjere, ali posmatrajući što se događa u Europi možemo reći da se BiH za sada uspješno nosi sa pandemijom. Mnoge mjere smo poduzeli mnogo prije drugih razvijenih zemalja u Europi koje su sada pogođene pandemijom koronavirusa”, naveo je Džaferović.

On je naglasio važnost da se građani BiH ponašaju odgovorno u situaciji stanja prirodne nesreće.

”Pozivam bh. građane u inozemstvu da bez velike potrebe ne kreću na put u BiH, da ostanu gdje jesu i da prebrodimo zajedno teške trenutke jer bi time ugrozili i naše građane i sebe”, rekao je Džaferović i pozvao građane Bosne i Hercegovine da poštuju propisane mjere u izvanrednoj situaciji.

Izvor. Bljesak.info
Loading..

Komentar-Kommentar-Comment