SwissBiHSwissBiH

Bihać svrstan među najpoželjnije europske gradske destinacije za 2022. godinu


Autor: SwissBiH

Globalni turistički magazin “Time Out” svrstao je Bihać među savršene gradske destinacije za odmor, zabavu i uživanje u prirodnim ljepotama, a tekst s naslovom “16 najboljih gradskih odmora u Europi za 2022.” prenio je prestižni “Daily Mail” u svom online izdanju.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

Najbolje gradske “destinacije u nastajanju”, novinari – putopisci Time Outa odabrali su na osnovu njihove gastronomske ponude, kulture, zabave i domaćinskog duha.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić ovo je okarakterizirao kao veliko priznanje i izuzetnu promociju, ali i kao obavezu za sljedeći period.

Sjajna stvar za naš turizam i posebno mi je drago zbog svih građana koji trenutno žive u našem gradu. Za ovakvo priznanje zaslužni su svi koji bespoštedno doprinose razvoju turizma, koji čuvaju i paze rijeku Unu, te sudjeluju u realizaciji svih naših nastojanja i projekata. Generatori razvoja turizma u ovom kraju su Nacionalni park Una i Turistička zajednica Grada Bihaća i naravno njima ide posebna zahvala. Ovo je i veliko ohrabrenje pred predstojeće turističke sezone, međutim sada moramo još više raditi na uređenju i promociji svih destinacija, koje će svojom atraktivnošću i ponudom privući veći broj posjetelja“, naglasio je gradonačelnik Fazlić.

Trim-staza od centra grada do srednjovjekovnog grada Sokolac, Japodski otoci, vodopadi u Nacionalnom parku, Eko – selo Natura Art i Kostelski buk potvrđeni su kao neke od mnogobrojnih atrakcija u gradu na sjeverozapadu BiH, koje nude avanturu i odmor.

Predsjednik Turističkog klastera Una – Sana Adnan Mekić istakao je da uvrštavanje Bihaća među najbolje gradske turističke destinacije u Europi mora biti poticaj za gradnju eko – turizma, odnosno stvaranje unikatne turističke ponude.

“Zaista mi je drago da je naš prošlogodišnji gost John Bills ponio takve dojmove iz Bihaća, da je upravo naš grad rangirao na 11. mjesto liste najpoželjnijih destinacija u Europi. Putopisac prestižnog turističkog magazina Time Out bio je impresioniran upravo gradskim područjem, kao zasebnom prirodnom oazom. Ovo nam mora biti poticaj za razvoj i gradnju eko – turizma, ali i specifične ponude koja se neće moći naći nigdje u našem okruženju”, dodao je Mekić.

Bihać je u članku Time Outa podcrtan kao destinacija na obali čarobne rijeke Une, koju putopisac John Bills opisuje kao najljepšu rijeku u Bosni i Hercegovini i okruženju, uz objašnjenje da je grad na Uni zapravo savršena turistička destinacija za ljubitelje prirode koji žele uživati ​​u slikovitim pogledima na dolinu Une.

Svi turistički radnici uvjereni su kako će im i ovakav način promocije pomoći u realizaciji sljedeće sezone, koja se već priprema i dočekuje s posebnim željama i aspiracijama

Izvor: Manager.ba

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

 

Komentar-Kommentar-Comment