SwissBiHSwissBiH

Bimal dobio saglasnost za preuzimanje srbijanske kompanije


Autor: SwissBiH

Dioničarsko društvo Bimal iz Brčkog dobilo je saglasnost za preuzimanje Fabrike stočne hrane “Bečejka” od firme “Eraković”, objavljeno je danas na sajtu Komisije za zaštitu konkurencije Srbije.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

Bimal dd je dio Bimal grupe koja u Srbiji posluje preko osam firmi od koji je Bimal agri u Bečeju, a porodična firma “Eraković” već 23 godine trguje žitaricama

Dogovorena transakcija podrazumijeva da “Eraković” formira zavisno društva u kome će Bimal steći 66,67 posto udjela, dok će Veselin Eraković steći 33,33 posto.

Firma Eraković će u novu firmu unijeti Fabriku za proizvodnju stočne hrane Bečejka, kao i istoimene žigove proizvoda, a u sljedećem koraku ta će firma biti pripojena bečejskom Bimal Agriju.

Podsjetimo da je BIMAL 2019. godine kupio i fabriku za proizvodnju jestivog ulja BIMAL SUNCE u Somboru, a pokretanjem akvizicije i integracije fabrike Bečejka nastavlja razvoj poslovne grupe i širenje proizvodnih kapaciteta u Srbiji, rečeno je tada iz kompanije.

Sticanjem vlasništva u fabrici stočne hrane Bečejka, BIMAL stvara dodatan potencijal i poslovne mogućnosti, čime jača svoju poziciju na tržištima Zapadnog Balkana, EU i Bliskog istoka.

U sastavu BIMAL Grupe danas posluju fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL u Brčkom i BIMAL SUNCE u Somboru, BIMAL Trading i BIMAL Invest u Beogradu, BIMAL Agri u Bečeju, i ŽITOPROMET i Institut za razvoj i unapređenje poljoprivrede – IRUP u Brčkom.

Izvor: BiznisInfo: D.S.

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

 

Komentar-Kommentar-Comment