SwissBiHSwissBiH

Bingo dogovara otkup voća u Kozarskoj Dubici


Autor: Anera

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas da je kompanija “Bingo” iz Tuzle zainteresovana za skladištenje i otkup voća u Kozarskoj Dubici.

Pašalić je potvrdio da je kompanija “Bingo” iz Tuzle kupila u Kozarskoj Dubici hladnjaču bivše Firma “Unaplod”, a da je riječ o savremenim kapacitetima za skladištenje 10-12 tona voća.

“Ministarstvo poljoprivrede će podržati ove projekte jer smatramo da imamo dovoljno proizvoda, odgovarajućeg kvaliteta i kvantiteta, i kompaniju koja može da te proizvode distribuira i otkupi od naših proizvođača voća i povrća, i proda ih na teritoriji BiH”, rekao je Pašalić novinarima.

Pašalić je danas u Kozarskoj Dubici razgovarao sa vlasnikom kompanije “Bingo” Senadom Džambićem i načelnikom  opštine Radenkom Reljićem, a inicijalnom sastanku o mogućnostima saradnje sa tom kompanijom u kabinetu načelnika opštine prisustvovali su i dubički voćari.

Marketing menadžer kompanije “Bingo” Sabina Čavalić izjavila je da ta kompanija već duži niz godina podržava poljoprivredna gazdinstva, a da se proizvođačima u Kozarskoj Dubici daje prilika da skladište i prodaju jabuku i drugo voće u hladnjačama tog preduzeća, koje će zatim biti plasirano na tržište kroz trgovački lanac “Bingo”.

Ona je navela da ta kompanija vrši otkup sezonskog i tradicionalnog voća, te izrazila očekivanje da će se u narednom periodu ostavariti saradnja sa voćarima iz Kozarske Dubice i susjednih opština.

Duško Tepić iz Kozarske Dubice, koji proizvodi jabuku i krušku na površini od osam hektara, rekao je da očekuje da voćari iz Kozarske Dubice već naredne godine veći dio proizvodnje plasirati na tržište BiH u saradnji sa kompanijom “Bingo”.

“Očekivanja voćara su velika jer se već nekoliko godina zbog različitih problema umanjuje voćarska proizvodnja. Od “Binga” očekujemo da sa područja Potkozarja otkupi ili uskladišti u narednim godinama sve raspoložive količine voća”, rekao je Tepić

Izvor: BiznisInfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment

%d bloggers like this: