SwissBiHSwissBiH

Bosanska Gradiška: Pri kraju investicija od 20 mil eura


Autor: Anera

Gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić, i direktor preduzeća „Ella textil“, Frančesko Rufoli, obišli su prije nekoliko dana pogon ove firme koji se gradi u okviru Agroindustrijske zone u Novoj Topoli.

Prema riječima Rufolija, brojne pogodnosti privukle su italijansku tekstilnu kompaniju „Calzedoniu“ da ulaže u izgradnju fabrike u Novoj Topoli, čija cijena iznosi 20 miliona eura.

„Prvi razlog je blizina naše fabrike u Varaždinu, takođe jako je blizu graničnog prelaza.Mnogo je i ljudi koji traže zaposlenje. Naravno naišli smo na podršku od strane Gradske uprave, koja nam je našla odlično zemljište“, naveo je Rufoli.

Grad Gradiška postaje prepoznatljiva sredina za realizaciju domaćih i stranih investicionih projekata, naveo je gradonačelnik Adžić: „S ponosom mogu reći da Gradiška opravdava status koji je dobila sa BFC standardom. Želimo ne samo „Calzedonia“ da bude ovdje. Imamo već nekoliko kompanija koje rade i u kojima je zaposleno 200 radnika. Takođe, ovo će biti značajan podsticaj zapošljavanju na čitavom prostoru grada Gradiška, ali sigurno i impuls drugim privrednim subjektima.“

Fabrika „Ella textil“ u Novoj Topoli počela je sa izgradnjom prije godinu dana, a očekuje se da će jedan dio proizvodnje početi sa radom početkom jula.

 

Izvor: biznisinfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment