SwissBiHSwissBiH

Branson širi poslovanje u BiH, traži inžinjere


Autor: Anera

Kompanija Virgin Pulse Bosnia, u vlasništvu britanskog milijardera Ričarda Brensona (Richard Branson), širi kapacitete.

Kompanija je objavila da će udvostručiti svoj radni prostor u Tuzli na 2.300 metara kvadratih, te da će zaposliti još 15+ softverskih inžinjera.

Proizvod Virgin Pulsea predstavlja jedinstvenu i inovativnu digitalnu platformu koju koriste kompanije i korporacije iz raznih industrija u cilju promoviranja zdravih životnih navika među svojim uposlenicima.

Platforma koja je koncipirana i razvijana u Tuzli se koristi širom svijeta, a među klijentima se nalazi i 10 posto kompanija sa liste Fortune 500 najuspješnijih globalnih kompanija.

Koristeći njihov proizvod, uposlenici se ohrabruju i nagrađuju za vođenje zdravog životnog stila, što podrazumijeva uvođenje fizičkih aktivnosti u dnevnu rutinu, usvajanje zdravih navika u ishrani i održavanje kvalitetne društvene interakcije među kolegama.

Iz Virgin Pulsea su ranije kazali da namjeravaju u narednih nekoliko godina biti jedna od vodećih kompanija u IT sektoru, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u cijelom regionu.

Podsjetimo, Branson je ranije preuzeo tuzlansku firmu “Piksel Interactive” koja je zapošljavala oko 100 mladih i obrazovanih ljudi, i koja je time postala dio Virgin grupacije, te promijenila ime u Virgin Pulse Bosnia.

Izvor: BiznisInfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment