SwissBiHSwissBiH

Budvansko ostrvo Sveti Nikola na listi Forbesa


Autor: Anera

Budva je još jednom pronašla svoje mjesto među globalno poznatim destinacijama.

Ovoga puta dospjela je na listu “Devet najljepših plaža Evrope koje treba posjetiti ovog ljeta”, prestižnog časopisa Forbes, u kojem se navodi:

“Malo ostrvo Sveti Nikola u Budvi, na listi je najljepših ostrva Evrope zahvaljujući glasovima koje je osvojilo u konkurenciji za Najbolju destinaciju Evrope. Ostrvo Sveti Nikola, koje se nalazi prekoputa prelijepe Budve, dom je nesvakidašnjih plaža, koje obilaze i jeleni iz ostrvske šume”.

U ovom elitnom društvu, pored ostrva Sveti Nikola, našle su se i plaže u Engleskoj, Italiji, Francuskoj, Hrvatskoj, Španiji i Grčkoj.

Ostrvo Sveti Nikola ili Školj, kako ga zovu mještani, najveće je crnogorsko ostrvo na Jadranu, udaljeno pola sata od aerodroma u Tivtu i dva sata od aerodroma u Dubrovniku.

Na razuđenoj obali dugoj skoro 6 km ostrvo se prostire na površini od 47 hektara.

Brojna uređena i skrivena kupališta čine ga jednom od najvećih crnogorskih atrakcija. S Budvom je povezan podvodnim sprudom Tunja, na kojem se tokom oseke, na pojedinim mjestima dubina spušta i do pola metra.

Do ostrva se najčešće dolazi brodićem ili čamcem, dok oni malo odvažniji mogu i preplivati.

Časopis Forbes postoji od 1917. godine i jedan je od vodećih američkih biznis magazina.

Portal, www.forbes.com, broji milionske posjete, a na njemu možete pročitati članak u kojem su predložene najljepše evropske plaže koje trebate posjetiti ove sezone.

Izvor: PoslovneNovine.ba

Komentar-Kommentar-Comment