SwissBiHSwissBiH

Cvijanović: Republia Srpska vraća više duga nego što se zadužuje


Autor: Anera

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Republia Srpska vraća mnogo veći iznos duga nego što je iznos novog zaduživanja, te da je među najmanje zaduženim u regionu.

“Garantujem da ćemo uredno servisirati kredite kao što smo to uspjevali do sada. Niz godina, uključujući i teške godine ekonomske krize, Srpska je vraćala mnogo veći iznos duga, nego što se zaduživala. Čak i u tim teškim vremenima je vraćano oko 115 miliona KM više nego što je uzimano kredita”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je istakla da je politika Vlade Republike Srpske da krediti budu korišteni za strateški važne projekte poput infrastrukturnih kao što je slučaj i u drugim zemljama.

“Raduje nas to da smo početkom ove, pa čak i prošle godine smanjili nivo zaduženosti i on je jedan od najnižih u regiji. Zemlje oko nas su mnogo više zadužene. Onog dana kada je zaduženost pala na 38,5 odsto bruto domaćeg proizvoda znala sam da neće biti problema i ne treba da postoji briga u vezi sa otplatom duga. Zaduživanje ne služi za dnevnu potrošnju, već za strateške projekte kao i svuda u svijetu”, istakla je Cvijanovićeva.

 

Izvor: akta.ba

Napiši komentar

%d blogeri kao ovaj: