SwissBiHSwissBiH

Deset novih modela Lade do 2026. – Ugovor vijredan skoro milijardu evra


Autor: SwissBiH

Deset novih modela Lade biće predstavljeno do 2026. godine, dok će sedam biti redizajnirano. Ugovor ruskog proizvođača i alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi, kojim je predviđen razvoj novih Ladinih, ali i modela japansko-francuske korporacije u Rusiji, “težak” je gotovo milijardu evra.

Pratite SwissBIH i budite dnevno informisani:


Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa

Ruski Avtovaz namjerava da do 2022. godine predstavi pet novih modela, dok će dva redizajnirati, prenose ruski mediji.

U periodu od 2023. do 2026. planirano je još pet novih modela i restajling takođe pet modela.

Kako je rekao Aleksej Lihačev, jedan od direktora u Avtovazu, plan je da se uvede moderniji dizajn spoljašnjosti i unutrašnjosti, da se poboljša komfor, uvedu automatski menjači i pogon na prirodni gas.

Zajedno sa partnerima Lada dugoročno planira i modernizaciju motora, uvođenje pogona na sva četiri točka kod više modela, ali i tehnologiju automatskog upravljanja.

Među novim modelima koje će Lada izbaciti na tržište, trebalo bi da budu dva kompaktna krosovera, nova porodica automobila u B segmentu, u kom je sada Lada granta, kao i novi model u nižoj srednjoj klasi (golf klasa), u kojoj sada Lada ima vestu.

Avtovaz je sa alijansom Renault-Nissan-Mitsubishi potpisao ugovor koji predviđa da se u narednih 10 godina u razvoj automobila lade i francusko-japanske alijanse u Rusiji uloži 70 milijardi rubalja, odnosno oko 900 mil EUR

Izvor: EKapija.baLoading..

Komentar-Kommentar-Comment