SwissBiHSwissBiH

Dobra komunikacija povećava vašu vrijednost – Šta savjetuje Voren Bafet


Autor: SwissBiH

Legendarni investitor i milijarder Voren Bafet (Warren Buffett) savjetuje mlade ljude da se fokusiraju na savladanje komunikacijskih vještina, odnosno da uče kako pisati i govoriti jasno jer bi im to moglo “povećati vrijednost dvostruko”.
****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****
– Jedini jednostavan način da postanete za 50 posto više vrijedni nego što ste sada je usavršavanje komunikacijskih vještina – kako pisanih, tako i usmenih – kaže Buffett u videosnimku objavljenom u ponedjeljak na LinkedIn-u.
Videosnimak je objavio Michael Hood, suosnivač startup Voiceflow-a sa sjedištem u Torontu, koji omogućava korisnicima dizajn, izgradnju i pokretanje vještina za Amazonov pametni zvučnik Alexa, bez potrebe za znanjem kodiranja.
– Ako ne možete komunicirati, to je kao da namignete djevojci u mraku, ništa se ne događa. Možete imati svu pamet na svijetu, ali morate je znati prenijeti – nastavlja Buffett.
Poduzetnik Richard Branson slaže se da je sposobnost uspješne komunikacije presudna za uspjeh.
– Danas, ako želite uspjeti kao poduzetnik, morate biti i pripovjedač – rekao je britanski biznismen, dodajući da ipak nema koristi biti dobar pripovjedač ako vaš proizvod ili ideja ne vrijede.
Međutim, nije dovoljno stvoriti izvrstan proizvod također morate smisliti kako ljude obavijestiti o tome
Izvor: EKapija.ba
Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nasKomentar-Kommentar-Comment