SwissBiHSwissBiH

Dvije evropske kompanije grade objekte u Hadžićima


Autor: Anera

Kompanija Bosman krenula je u izgradnju dva velika logistička centra u Industrijskoj zoni Boce u Hadžićima vrijedna oko 8 miliona KM.

Nakon uspješne izgradnje objekata za kompanije DHL, Teknoxgroup BH i MC Bauchemie, slijede dva nova – za DB Schenker i Express One.

To će biti logistički centri koji još nisu viđeni na našim prostorima, sa kvalitetnom i modernom opremom i izgledom. Logistički centri će biti smješteni jedan pored drugog, na površini od 20.000 m2 u centru industrijske zone.

Logistički centar kompanije DB Schenker će imati skladišni prostor sa oko 4.000 m2, te kancelarijski od 600 m2 i ukupno 8.000 m2 manipulativnog prostora sa mjestima za parking i zelenom površinom.

DB Schenker je vodeći globalni pružatelj logističkih usluga, odnosno usluga transporta robe kopnenim, zračnim i pomorskim putem.

Logistički centar DB Schenker

Logistički centar austrijske pošte, Express One, sadrži skladišni i kanclearijski prostor površine oko 3.000 m2, te manipulativni prostor sa parkingom i zelenim površinama od 8.000 m2.

Ako bude sve išlo po planu, završetak radova se očekuje krajem 2019. godine, kada će biti i svečano otvaranje ova dva velika logistička centra, navode iz Bosmana.

 

 

Izvor: BiznisInfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment