SwissBiHSwissBiH

EHang pokreće pilot projekt letećih taksija u Kini


Autor: Anera

U kineskom velegradu Guangzhou kompanija EHang pokrenut će testni projekt gradskog prijevoza putnika autonomnim električnim dronovima.

Kineski EHang jedna je od prvih kompanija u svijetu koje su prikazale koncept, a potom i funkcionalan prototip putničkih dronova, odnosno letećih autonomnih taksija.

Prvi smo puta njihovu letjelicu vidjeli kada je predstavljena na CES-u 2016. godine, a od prošle godine Ehang 184 AAV (Autonomous Aerial Vehicle) testira se i u letu.

Najavljivano je tada kako će ova tehnologija biti primijenjena za taksiranje po Dubaiju, međutim do toga još nije došlo.

Umjesto letenja po Emiratima, EHangovi dronovi prvo će biti testirani u stvarnom okruženju velegrada u Kini.

Dogodit će se to u gradu Guangzhou, gdje će pilot projekt biti usmjeren ka stvaranju funkcionalne mreže letećih taksija.

VTOL letjelice trebale bi tamo pokazati da su spremne suočiti se s izazovima navigiranja kroz prenapučene gradove, da mogu efikasno letjeti na malim visinama velikom brzinom, te da cijela flota autonomnih letjelica može funkcionirati pod kontrolom jednog kontrolnog centra.

EHang će surađivati s gradskim vlastima na izgradnji tog kontrolnog centra, kao i na osmišljavanju i izgradnji infrastrukture potrebne za pokretanje mreže električnih letećih taksija – primarno platformi za slijetanje i polijetanje.

 

Izvor: BiznisInfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment