SwissBiHSwissBiH

Ekonomsku saradnju Atine i Sarajeva treba podići na veći nivo


Autor: Anera

Ekonomsku saradnju Atine i Sarajeva treba podići na veći nivo, istaknuto je tokom potpisivanja Sporazuma o saradnji između Privredne komore Kantona Sarajevo i Privredne komore Atine, upriličenom 12. jula 2019. godine u prostorijama Privredne komore Kantona Sarajevo.

Potpisnici ovog dokumenta Maumer Mahmutović, predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo i Stavros Georgakis, član Izvršnog odbora Privredne komore Atine, složili su se da ova dva grada trebaju i moraju unaprijediti ekonomske odnose, zašto procjenjuju da postoji obostrani interes. Dobar primjer za to je i nedavno uspostavljena direktna aviolinija Sarajevo- Atina.

Ovaj susret iskorišten je za razmjenu informacija o nacionalnim privredama i mogućnostima saradnje. Sagovornici su šansu prepoznali u sektorima turizma, industrije, IT, i drugih kompatibilnih sektora.

Potpisivanjem ovog dokumenta komore su se dogovorile da će međusobno pružati podršku i razmjenjivati sve značajnije informacije za razvoj privrede, a naročito u pogledu organiziranja i održavanja sajmova, promocija, razmjene tržišnih informacija i saradnje na projektima.

Izvor: akta.ba

Komentar-Kommentar-Comment