SwissBiHSwissBiH

Facebook pomaže male firme koja su pod uticajem koronavirusa sa 100 mil. dolara


Autor: SwissBiH

Facebook je najavio pomoć u iznosu od 100 miliona dolara za male firme koje su pod utjecajem koronavirusa.

Kako je najavljeno bespovratna sredstva će biti dostupna za do 30.000 malih poduzeća iz više od 30 zemalja, te bi to bilo prosječno 3.333 dolara po poslu.

Sredstva koja su samo djelić Facebookovog uobičajenog prihoda bi mogla pomoći firmamam koje dožive snažan pad prometa.

Facebook je u blogu u kojem je objavio informacije o pomoći napisao: “Znamo da vaše poslovanje može doživjeti poremećaje uslijed globalnog izbijanja COVID-19. Čuli smo da mala finansijska pomoć može dugo napredovati, pa nudimo novčanu pomoć u iznosu od 100 miliona USD i oglasne kredite za pomoć u ovom zahtjevnom vremenu.”

Sa prihvaćanjem aplikacija Facebook će početi narednih dana, a njihov program pomoći bi mogao pomoći kompanijama u operativnim troškovima, održanju radne snage i povezivanju s kupcima.

Mark Zuckerberg, izvršni direktor i osnivač Facebook u obraćanju javosti na svom Facebook profilu, između ostalog je rekao epidemija koronavirusa nije samo velika zdravstvena kriza, to je veliki ekonomski poremećaj koji dovodi do toga da ljudi izgube posao i da pritome njihova briga o porodici bude otežana.

“Čuli smo da mala financijska potpora može proći dug put, pa danas Facebook pokreće program za pomoć zajednicama i malim poduzećima da se oporave od ove situacije”, napisao je Zuckerberg

Izvor: Akta.ba
Loading..

Komentar-Kommentar-Comment