SwissBiHSwissBiH

FERK izdao nekoliko dozvola za rad


Autor: Anera

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na današnjoj redovitoj sjednici izdala je dozvolu za rad za proizvodnju električne energije za tri gospodarska društva.

“S elektro” d.o.o. Bosanski Petrovac dobilo je dozvolu za proizvodnju električne energije u solarnoj fotonaponskoj elektrani „KRNJEUŠA“, u naselju Krnjeuša, općina Bosanski Petrovac, predviđene godišnje proizvodnje 187,50 MWh (megavat sati), “G-TANK” d.o.o. Vitez dozvolu za proizvodnju električne energije u hidroelektrani “LAŠVA“, na vodotoku rijeke Lašve, općina Vitez, predviđene godišnje proizvodnje 5.560 MWh.

Dozvola gospodarskom društvu SOLIK d.o.o. iz Prozora-Rame izdana je za dvije solarne fotonaponske elektrane: “PROZOR”, predviđene godišnje proizvodnje 190,00 MWh i “Solik”, predviđene godišnje proizvodnje 5,90 MWh. Oba proizvodna objekta se nalaze u naselju Gmići, općina Prozor-Rama.

FERK je na sjednici izdao dozvolu za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE za „KUDIĆ“, vl. Mile Kudić, iz Prozora-Rame. Riječ je solarnoj fotonaponskoj elektrani, u naselju Gmići, općina Prozor-Rama, predviđene godišnje proizvodnje 27,00 MWh.

Osim toga, obnovljene su dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda dosadašnjim imateljima Axpo BH d.o.o. iz Sarajeva i „PETROL BH OIL COMPANY“ d.o.o. Sarajevo, saopćeno je iz FERK-a.

Gospodarskom društvu MESSER MOSTAR PLIN d.o.o., iz Mostara izdana je Dozvola za rad (licencija) za trgovanje LPG-om na razdoblje od pet godina. Radi zamjene dvije transportne jedinice potrebne za obavljanje licencirane djelatnosti gospodarsko društvo “INTER-BUTAN” Cazin dobilo je izmijenjenu i dopunjenu dozvolu za rad (licenciju) za trgovanje LPG-om.

U postupak opće rasprave upućeni su nacrti dozvola za rad za proizvodnju električne energije, podnositelja zahtjeva “EMY” d.o.o. Zenica i F.L. WIND d.o.o. Tomislavgrad.

Za podnošenje komentara na nacrte ostavljen je rok do 2. rujna ove godine do 12 sati, a detaljnije informacije o načinima sudjelovanja u postupku općih rasprava mogu se pronaći na internetskoj stranici FERK-a www.ferk.ba, stoji u saopćenju.

Izvor: akta.ba

Komentar-Kommentar-Comment