SwissBiHSwissBiH

Fiat Chrysler ulaže dvije milijarde eura u Poljsku


Autor: SwissBiH

Talijansko-američki div planira početi masovnu proizvodnju prvog od tri nova modela osobnih automobila u drugoj polovini 2022. godine.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

Talijansko-američki proizvođač automobila Fiat Chrysler uložit će dvije milijarde eura u tvornicu u poljskom Tychyju kako bi je opremio za proizvodnju hibridnih i električnih modela, rekao je u utorak potpredsjednik poljske vlade Jaroslaw Gowin.

“Moderni, hibridni i električni automobili marki Jeep, Fiat i Alfa Romeo počet će izlaziti iz tvornice u Tychyju 2022. godine”, napisao je Gowin na Twitteru.

Fiat Chrysler, koji planira 38 milijardi dolara vrijedno spajanje s francuskim suparnikom PSA i stvaranje četvrtog proizvođača automobila u svijetu, saopćio je da su pripreme za proširenje i modernizaciju tvornice započele već u drugoj polovini ove godine.

Postrojenje u Tychyju jedno je od najvećih u kompaniji i trenutno zapošljava oko 2.500 ljudi. Talijansko-američki div planira početi masovnu proizvodnju prvog od tri nova modela osobnih automobila u drugoj polovini 2022. godine.

U planu za razdoblje od 2018. do 2022. FCA se u elektrifikaciju obavezao uložiti devet milijardi od ukupno 45 milijardi eura ulaganja.

Planovi za tvornicu u Tychyju bit će poticaj za najveću europsku ekonomiju u nastajanju, ulijevajući nadu automobilskom sektoru da će prijelazom na električna vozila uhvatiti korak s regionalnim konkurentima, uključujući Češku i Slovačku, napominje Reuters

Izvor: Manager.ba

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

Komentar-Kommentar-Comment