SwissBiHSwissBiH

Futures Webinar Series: Savremene konstrukcije: izazovi i inovacije – Zlatko Džanić


Autor: SwissBiH

SAVREMENE KONSTRUKCIJE: IZAZOVI I INOVACIJE

U ovom webinaru pričati imat ćemo priliku učiti o novostima iz geotehnike, izazovima gradnje u urbanim sredinama, velikim infrastrukturni projekti u Austriji, dizajnu i prorčunu geometrijski komplikovanih modernih čeličnih konstrukcija (“free form” konstrukcije krovova i staklenih fasada), te optimizacijji nosive strukture zgrada pri djelovanju seizmičkog opterećenja

————————————
O ZLATKU

Zlatko je građevinski inžinjer statičar, sa dugogodišnjim iskustvom u radu na domaćim i internacionalnim projektima. Po završetku studija na Građevinskom fakultetu u Sarajevu svoju karijeru započo je u projektantskoj firmi Fabing d.o.o., u Sarajevu, gdje je radio na projektima kako u BiH, tako i u inostranstvu (UAE). Jedan od značajnih projekata je i poslovni centar Sarajevo City Center (SCC). Zadnjih 7 godina živi i radi u Beču te paralelno radi doktorat na Građevinskom fakultetu u Sarajevu. Fokus njegovog rada je na specijalnoj geotehnici, optimizaciji konstruktivnih sistema i rješavanju istih, uz pomoć inovativnih metoda i alata.

————————————
Since December 2015, Bosnia & Herzegovina Futures Foundation aims to empower the youth of Bosnia and Herzegovina through education, technology, and global leadership.
————————————
Learn more about us!
WEBSITE: bhfuturesfoundation.org
Loading..

Komentar-Kommentar-Comment