SwissBiHSwissBiH

Grad Sarajevo i FlyBosnia u zajedničkoj promotivnoj kampanji


Autor: Anera

Potpisivanjem Ugovora o saradnji, danas je na konferenciji za novinare ozvaničen početak promotivne kampanje između Grada Sarajeva, Javnog preduzeća Sarajevo d.o.o. i bh. aviokompanije FlyBosnia, a u cilju osnaživanja turističke ponude i upoznavanja turista sa nekim od najvećih turističkih atrakcija, Trebevićke žičare i sarajevske Vijećnice.

Potpisnici Ugovora, direktor JP Sarajevo d.o.o., Ensar Eminović i direktor kompanije „FlyBosnia“, Tarik Bilalbegović, istakli su da je ovu saradnju potakao sve veći broj putnika koji u Sarajevo dolazi avionima ove kompanije.

Dogovoreno je da se putnicima ponude posebne pogodnosti prilikom posjete Žičari i Vijećnici, a putem informativnih letaka u avionima pomenute kompanije, bit će upoznati ne samo sa Žičarom i Vijećnicom, nego i glavnim gradom Bosne i Hercegovine.

„Grad Sarajevo ih na ovaj način želi privući, ali i poželjeti dobrodošlicu u glavni grad, te uspostaviti model javno-privatnog partnerstva u interesu građana. Akcija će doprinijeti boljem radu Žičare i Vijećnice, a svaka marka koju zaradi JP Sarajevo, vraća se Sarajlijama. Zahvaljujem se gradonačelniku Abdulahu Skaki koji je i inicirao ovu vrlo kvalitetnu i kreativnu saradnju“, istakao je direktor JP Sarajevo d.o.o., Ensar Eminović.

Vaučeri za posebne pogodnosti su štampani na kartama, odnosno boarding passu za sve putnike FlyBosnie, a sa njima ostvaruju pravo na poklon dobrodošlice i druge pogodnosti o kojima će se detaljno moći upoznati na internet stranici.

Svi putnici će dobiti i promotivni letak koji ih upoznaje sa Žičarom i Vijećnicom, pa će na izvjestan način njihov prvi kontakt sa Sarajevom biti upravo ta dobrodošlica.

Ovo je samo jedan u nizu projekata kojima se kreativno i kvalitetno poboljšava promocija Sarajeva kao turističke destinacije.

Info: BiznisInfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment