SwissBiHSwissBiH

Hercegovina među deset najboljih evropskih destinacija


Autor: NAL

Jedan od najpopularnijih turističkih portala i izdavača turističkih vodiča na svijetu Lonely Planet svake godine sastavlja listu deset evropskih destinacija koje turistima preporučuje da posjete.

Ove godine na listi se, i to kao četvrta, našla Hercegovina

Osim Hercegovine, na listi najboljih destinacija Lonely Planeta su Visoke Tatre u Slovačkoj, Madrid u Španiji, arktička sjeverna obala Islanda, Bari u Italiji, Shetland u Škotskoj, Lyon u Francuskoj, Lihtenštajn, Vevey u Švicarskoj i Istra.

– Kad pomislite na Hercegovinu –istorijsku regiju na koju se geografski naslanja Bosna – prvo što će vam pasti na pamet je veličanstveni Stari most u Mostaru. Nećete pomisliti na gomile turista koje stižu svakog ljeta kako bi kroz neki od filtera na svojoj kameri uhvatili savršenu sliku te kamene strukture – navodi se u opisu Hercegovine na portalu Lonely Planet.

„U 2019. upoznajte i druge hercegovačke destinacije, putujući popularnim Ćirom, željezničkom linijom koja datira iz austorugarskog perioda a koja prolazi krajolicima od Mostara ka Dubrovniku, povezujući neke od top destinacija u ovoj regiji. Uz prugu će biti mnogo prilike i za biciklizam i istraživanje prirode. Lutajte uličicama srednjovjekovnog Počitelja, istražite tunele pećine Vjetrenice ili planinarite do tradicionalnog sela Lukomir – sve su to iskustva koja će vam stvoriti novu perspektivu na ovu besprijekornu regiju.“

Izvor: BiznisInfo

Komentar-Kommentar-Comment