SwissBiHSwissBiH

Hifa Oil i Swisslion Takovo grade najveću privatnu fotonaponsku elektranu u BiH


Autor: SwissBiH

Kompanija Hifa Oil i sektor Euro Solar su ovlašteni distributer kompanije LONGI i HUAWEI za Bosnu i Hercegovinu. 

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

Kompanija Hifa Oil – najveći privatni distributer nafte i naftnih derivata potpisala je ugovor o izgradnji solarne elektrane po sistemu “ključ u ruke” sa kompanijom Swisslion Takovo.

Elektrana će biti instalirana na površini od preko 20.000 m2. Godišnja proizvodnja solarne elektrane će biti veća od 5000 MWh.

Na ovoj solarnoj elektrani će biti postavljeni monokristalni solarni paneli zadnje generacije renomirane kompanije LONGI s half cut tehnologijom.

Također, po projektu će biti ugrađeni inverteri proizvođača HUAWEI, koji je trenutno broj 1 proizvođač solarnih invertera u svijetu, s efikasnošću većom od 99%.

Kompanija Hifa Oil i sektor Euro Solar su ovlašteni distributer kompanije LONGI i HUAWEI za Bosnu i Hercegovinu.

Obnovljivi izvori energije polako ali sigurno iz alternativnih, prelaze u primarne izvore, u skladu s tim trendom Hifa Oil gradi svoju poziciju pouzdanog poslovnog partnera koji može odgovoriti i mega projektima kao što je projekt u Trebinju“, ističe Kenan Ahmetlić, izvršni direktor Hifa Oil-a.

Isplativost ovakvih investicija se kreće 4 do 7 godina te spadaju u red visokoprofitabilnih projekata s brzim rokom otplate

Izvor: Manager.ba

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

Komentar-Kommentar-Comment