SwissBiHSwissBiH

Istanbul – 17. juna “Bosnia and Herzegovina Investment Day”


Autor: Anera

U Istanbulu će 17. juna biti održan jedan od najznačajnijih investicionih privrednih skupova između Bosne i Hercegovine i Turske.

Na skupu “Bosnia and Herzegovina Investment Day” koji organizira Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH – FIPA, Generalni konzulat Bosne i Hercegovine u Istanbulu i Privredna komora Federacije BiH, u suradnji s
Privrednom komorom Istanbula, očekuje se veliki broj turskih kompanija kojima će biti predstavljene mogućnosti ulaganja u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon plenarnog dijela u kojem će se govoriti o mogućnostima investiranja i trgovinske suradnje sa BiH i na kojem će se predstaviti postojeći investitori iz Turske u našoj zemlji, predviđeno je održavanje B2B sastanaka
između kompanija dvije zemlje.

Očekuje se prisustvo kompanija iz metaloprerađivačkog sektora, sektora proizvodnje autodijelova, proizvodnje hrane, namještaja, hemijske industrije, turizma kao i tekstilne industrije.

Privredna komora Istanbula jedna je od najvećih privrednih komora na svijetu, s registriranim članstvom od 450.000 kompanija.

FIPA smatra da je ovaj investicioni skup velika prilika da se privuče više turskih investicija, s obzirom da Turska zauzima tek 12. mjesto na ljestvici stranih investitora u BiH.

Izvor: PoslovneNovine.ba

Komentar-Kommentar-Comment