SwissBiHSwissBiH

Kamen temeljac za još jednu fabriku u Prijedoru


Autor: Anera

U Industrijskoj zoni “Celpak” položen je kamen temeljac za izgradnju pogona preduzeća “Raki d.o.o.”, u kojem će se proizvoditi fasadne mreže i PVC lajsne.

U pitanju je novo preduzeće kojim se proširuje djelatnost postojeće građevinske firme “Stomil” , a koja na području Prijedora radi već 19 godina.

Vlasnik firme “Raki d.o.o” Miroslav Radivojac je izjavio novinarima da će izgradnjom novog objekta proširiti postojeću proizvodnju i zaposliti nove radnike.

“Radi se o objektu površine 900 metara kvadratnih, u kojem će se proizvoditi fasadna mrežica i PVC lajsne. Ukupno zapošljavamo 15 radnika, a završetkom ovog projekta biće zaposleno još najmanje 10 radnika”, dodao je Radivojac.

On se zahvalio gradonačelniku i Gradskoj upravi te Agenciji za lokalni razvoj “PREDA-PD” koji su podržali ovaj projekat istakavši da je zemljište na kojem gradi novi proizvodni pogon dobio po povoljnim uslovima uz riješenu kompletnu infrastrukturu.

Polaganju kamena-temeljca prisustvovao je i gradonačelnik Prijedora. Milenko Đaković ne krije zadovoljstvo činjenicom da je broj novoosnovanih preduzeća u Industrijskoj zoni “Celpak” sve veći.

“Ovo je peti kamen-temeljac u Industijskoj zoni. Ovdje se završava objekat `Kolektor`, tu je `MM plastik`, koji planira proširiti poslovni prostor, postavili smo kamen-temeljac za firmu `Edna Metalworking` što uz ovaj novi najavljeni pogon predstavlja mogućnost za nova zapošavanja”, potvrdio je Đaković.

Završetak radova na izgradnji pomenutog pogona očekuje se sredinom iduće godine. Vrijednost investicije je 500.000 KM.

 

Izvor: BiznisInfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment