SwissBiHSwissBiH

Kinezi počinju proizvodnju električnih autobusa u Srbiji


Autor: Anera

Kineski proizvođač autobusa Yin Long Group planira da do kraja ove godine počne proizvodnju električnih autobusa u fabrici svoje kompanije u Srbiji Ikarbus, izjavio je generalni direktor Yang Jian.

Yin Long namjerava da zaposli 200 radnika u fabrici Ikarbus i sada radi na tehničkim detaljima proizvodnog procesa, rekao je Jian u video fajlu objavljenom na sajtu novinske agencije Tanjug u četvrtak, prenosi Seenews.

“Dobili smo novu narudžbu koja će nam omogućiti da pokrenemo proizvodnju vozila”, rekao je Jian.

Yin Long planira da Ikarbus učini jakom kompanijom i da je koristi kao čvorište za svoju buduću ekspanziju širom regiona, dodao je on.

Dragan Stevanović, državni sekretar u ministarstvu ekonomije Srbije, rekao je u martu da je Yin Long otplatio preostali dug Ikarbusa i da će preuzeti kontrolu nad kompanijom. Yin Long je kupio Ikarbus preko svoje podružnice Lanzhou Guangdong New Energy Automobile (LGNEA).

Ikarbus upravlja fabrikom u Zemunu sa proizvodnim kapacitetom od 250 vozila godišnje. Kompanija trenutno proizvodi niskopodne i zglobne gradske autobuse, kao i međugradske autobuse.

Izvor: BiznisInfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment