SwissBiHSwissBiH

Ko daje milione za firmu koja razvija Vlašić


Autor: Anera

Zatvoreni investicioni fondovi Bosfin i BIG investiciona grupa stoje iza velike transakcije, odnosno kupovine dionica firme Ozon Travnik u iznosu od 4,1 milion KM.

Podsjetimo da je 21. juna na Sarajevskoj berzi prodato  26.482 dionica Ozona za 4,1 milion KM. To je oko 9 posto vlasništva u Ozonu.

Kako saznaje BiznisInfo, 16.482 dionce kupio je ZIF Bosfin, koji sada ima oko 6 posto dionica Ozona. ZIF BIG investiciona grupa kupio je 10.000 dionica te je povećao svoj udio u kompaniji na 10,1 posto.

ZIF “MI-Group” smanjio je procentualno vlasništvo. Najveći vlasnici Ozona i dalje su Enes Konjalić sa 48,7 posto vlasništva i Goran Šarić sa 23,3 posto.

Inače, firma „Ozon“ d.d. osnovana je 2002 godine sa sjedištem u gradu Travniku.

Firmu su, kako se navodi ne njenoj stranici, osnovali dvojica entuzijasta i velikih zaljubljenika u planinu Vlašić, koji su željeli da, nakon ratnih razaranja tokom devedesetih godina prošlog stoljeća, na planinu Vlašić vrate skijanje i njen stari sjaj.

Započelo se sa obnavljanjem postojećih objekata i izgradnjom novih, rekonstrukcijom skijaških staza, uređenjem okoliša.

Danas je „Ozon“ d.d. Travnik korporacija koja broji više firmi. Realizovali su već mnoge, za turizam na Vlašiću vrlo važne projekte.

– Naša vizija i ciljevi su jasni, želimo da planina Vlašić bude prepoznata kao vrhunska turistička destinacija, kako kod nas, tako i u svijetu. Želimo našim gostima, posebno skijašima, ponuditi samo najbolje što imamo i možemo a to su: izvrsna hrana i piće, odličan smještaj i boravak na planini Vlašić, skijaške staze i ski liftove, sportski tereni i stadion, zabavni i rekreacijski sadržaj i naravno prekrasna planina – navodi se na stranici kompanije.

Kompanija Ozon ima i ambiciozne planove za dalji razvoj turističke ponude na Vlašiću.

Izvor: BiznisInfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment