SwissBiHSwissBiH

Loptu zamijenio biznis: Bivši igrači Željezničara danas proizvode rakiju


Autor: Anera

Istraživanja koja su sprovedena prije nekoliko godina pokazala su kako manje od jedan posto fudbalera tokom karijere može zaraditi dovoljno da bez straha od finansijskih problema provede mirovinu. Ostali ili propadnu ili se nakon karijere moraju baviti nekim drugim poslom.

S obzirom na primanja taj postotak je vjerovatno i manji u Bosni i Hercegovini, pa stoga i ne čudi što je veliki broj nogometaša novce uložio u privatni biznis.

Kemal Elkaz koji je igrao za Željezničar postao je taksista, Alen Škoro vodi prestižni kafić u srcu Baščaršije, dok bivši fudbaler Sarajeva Nijaz Ferhatović ima ćevabždinicu.

Lazar Popović i Mirko Radovanović koji su sa Željezničarom bili šampioni 2010. godine odlučili su se za nešto drugačiji biznis.

Kako su danas u mirovini posvetili su se svijetu voćarstva i na četiri parcele imaju u Čačku skoro 3.000 stabala dunje, koju koriste za proizvodnju rakije za koju se čulo i među bivšim njihovim saigračima.

“Dolaze narudžbe, mnogi žele da probaju, da vide kako Lazo i ja to radimo”, kaže Mirko kroz smijeh za SportSport.ba.

Nekadašnji fudbaleri Željezničara se nadaju da će imati uspjeha u novom poslu, koji ih relaksira i opušta, no u prvom planu im je svakako i trenersko usavršavanje.

Izvor: BiznisInfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment

%d bloggers like this: