SwissBiHSwissBiH

Lufthanza planira da preuzme Condor


Autor: NAL

Evropska vazduhoplovna kompanija Lufthansa objavila je da je britanskoj turističkoj kompaniji Tomas Kuk dostavila ponudu za prevoznika Kondor (Condor), otvarajući time novo poglavlje u strategiji brzog širenja poslovanja putem akvizicija.

– Dali smo neobavezujuću ponudu za Kondor, s mogućnošću proširenja na sve vazduhoplovne kompanije u sastavu Tomasa Kuka (Cook) – rekao je portparol Lufthanse, prenosi SEEbiz.

Jučer je istekao rok za dostavljanje neobavezujućih ponuda za njemački Kondor i Tomas Kuk Airlines koji lete iz Velike Britanije i skandinavskih zemalja.

Tomas Kuk je najavio prodaju prevoznika u februaru u sklopu “strateške analize” poslovanja. Britanska turistička grupa ima finansijskih problema i želi da iskoristi prihod od prodaje za nova ulaganja u hotele i digitalizaciju. Kondor i Tomas Kuk Airlines imaju ukupno 103 aviona i prošle godine su prevezli 20 miliona putnika, ostvarivši operativnu dobit od 129 miliona funti (151 milion evra). Tomas Kuk je prošlu godinu zaključio s gubitkom, prenosi Tanjug.

Komentar-Kommentar-Comment